Panna cotta

PANNACOTTA:
 
Det här är en enkel och god efterrätt som går fort att göra.
Men som behöver en stund i kylen för att bli färdig.
 
En rund sockerkaksform eller liknande.
Täck botten och kanter med plastfolie.
 
Lägg i en tårt botten, bred på hallonsylt.
lägg i ytterligareen tårtbotten,och ett lager hallonsylt.
 
Ta en kastrull:
blanda:  1½ dl. Gelesocker
             5   dl.  grädde
             4   msk. Cacao.
             1   tsk. Vanilj
             1   krm. mald Chilipeppar (anchostyle)
             1   tsk.  frystorkat Kaffe.
 
Beredning:
 Rör om alltsammans koka upp under omrörning.
låt koka någon minut. Häll sedan chokladsmeten varm försiktigt över
tårtbottnarna i formen.
Ställ kallt för att stelna några timmar.
Ta sedan fram den stelnade pannacottan, garnera den som en vanlig tårta.
Gärna med spritsad grädde och färska hallon.
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: